MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum taşıtta bölge ortalamalarını geçti
Ekonomi
23 Mayıs 2024 Perşembe 04:00

Erzurum taşıtta bölge ortalamalarını geçti

*ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı bazında Kuzeydoğu Anadolu istatistik ve Doğu Anadolu Bölgesi; her bin kişiye düşen otomobil sayısı kaydında yine aynı  iki bölge ortalamalarını geride bıraktı.

Erzurum bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı bazında Kuzeydoğu Anadolu istatistik ve Doğu Anadolu Bölgesi; her bin kişiye düşen otomobil sayısı kaydında yine aynı  iki bölge ortalamalarını geride bıraktı.

DOSİAD ANALİZİ

TÜİK verileri üzerinden Doğu Anadolu Sanayici ve işadamları Derneği(DOSİAD) araştırma Merkezince yapılan hesaplamalara göre her bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı Erzurum’da 180.4, KUDAKA İstatistik Bölgesinde 208,9, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 166.0, Doğu Anadolu Bölgesinde 152.1 olarak kaydedildi.

BİN KİŞİYE DÜŞEN OTOMOBİL SAYISI

DOSİAD Araştırma Merkezince yapılan hesaplamalara göre her bin kişiye düşen trafiği kayıtlı otomobil sayısı Erzurum’da 91,64, KUDAKA İstatistik Bölgesinde 101,5, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 66,4, Doğu Anadolu Bölgesinde 69,02 olarak kaydedildi.

ERZURUM HER BİN KİŞİYE DÜŞEN ARAÇ SAYISI

TÜİK verileri üzerinden Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Araştırma Merkezince kaydedilen analize göre Mart ayı kaydında Erzurum’da her bin kişiye düşen trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı 180,42; her bin kişiye düşen otomobil sayısı 91,64, her bin kişiye düşen kamyonet sayısı 39,0, her bin kişiye düşen traktör sayısı ise 28,74 olarak hesaplandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi