MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum’da yabancı sermayeli şirket sayısı 11’e çıktı
Ekonomi
23 Ocak 2024 Salı 03:27

Erzurum’da yabancı sermayeli şirket sayısı 11’e çıktı

ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da kurulan yabancı sermayeli limited şirket sayısı 11’e yükseldi. 11 yabancı sermayeli şirketteki sermaye toplamı 16 milyon TL olurken, bu şirketlerdeki ülkenin sermaye toplamı ise 7 milyon 220 bin TL olarak kaydedildi.

TOBB 2023 Yabancı Sermaye ve İller verilerini açıkladı. Erzurum’da kurulan yabancı sermayeli limited şirket sayısı 11’e yükseldi. 11 yabancı sermayeli şirketteki sermaye toplamı 16 milyon TL olurken, bu şirketlerdeki ülkenin sermaye toplamı ise 7 milyon 220 bin TL olarak kaydedildi. Erzurum yabancı sermayeli limited şirket sayısı bazında ülkede 33, bölgede ise 3. sırayı aldı.

OCAK – MAYIS DÖNEMİ

DOSİAD analizlerine göre, 2023 Ocak – Aralık döneminde Erzurum’da 11, Doğu Anadolu Bölgesinde 155, ülkede ise 10 bin 799 yabancı sermayeli limited şirket kuruldu. Doğu Anadolu Bölgesi toplamında, Erzurum’da kurulan şirket sayısı yüzde 7,1, sermaye toplamı ise yüzde 4,1’lik pay oluşturdu.

BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

TOBB verilerine göre dönemde Van’da 97, Elazığ’da 12, Erzurum’da 11, Malatya’da 9, Iğdır’da 10, Ağrı’da 4, Bayburt’ta 1, Bingöl’de 5, Hakkari’de 2, Muş’ta 2, Tunceli’de 2 yabancı sermayeli limited şirket kurulumu gerçekleşti. Bölgede kurulan yabancı sermayeli şirketlerin sermaye toplamı 367,9 milyon TL olarak bildirildi.

ERZURUM 33’ÜNCÜ SIRADA

2023 Ocak-Aralık Döneminde Kurulan Yabancı Sermayeli Şirketlerin İllere Göre Dağılım verilerine göre Erzurum yabancı sermayeli limited şirket sayısı düzeyinde 33’üncü oldu. Ülkede yabancı sermayeli limited şirket sayısının en yüksek olduğu iller; İstanbul, Antalya, Ankara, Mersin, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya, Kayseri, Adana, Şanlıurfa, Hatay, Muğla, Kocaeli, Van, Trabzon, Sakarya, Yalova, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Eskişehir, Kahramanmaraş, Samsun, Balıkesir, Manisa, Isparta, Mardin, Nevşehir, Kilis, Afyonkarahisar, Edirne, Aksaray, Elazığ, Karaman, Erzurum olarak kaydedildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi