MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum aşıda sarı kategoriye yükseldi
Guncel
19 Ağustos 2021 Perşembe 02:46

Erzurum aşıda sarı kategoriye yükseldi

Sağlık Bakanlığı aşı haritasını yayımladı. Aşı oranı yüzde 65.1’e yükselen Erzurum Turuncu kategoriden sarı kategoriye geçti. Bölgede en az oranda aşılama yüzde 53.7 ile Bitlis’te, en yüksek aşı oranı ise yüzde 77.6 ile Tunceli’de kaydedildi

Sağlık Bakanlığı aşı haritasını yayımladı. Aşı oranı yüzde 65.1’e yükselen Erzurum Turuncu kategoriden sarı kategoriye geçti. Bölgede en az oranda aşılama yüzde 53.7 ile Bitlis’te, en yüksek aşı oranı ise yüzde 77.6 ile Tunceli’de kaydedildi.

BÖLGE İLLERİ AŞI KATEGORİLERİ

Bölgede devam eden aşılama sonucunda illerin kategorileri de değişti. 18 Ağustos tarihli aşı haritasında Bölge illeri olan Malatya, Erzincan, Erzurum, Kars, Van sarı, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Elazığ turuncu, Muş ve Bitlis kırmızı, Ardahan, Tunceli ve Hakkari mavi kategoride yer aldı.

BÖLGE İLLERİ AŞI ORANI

Bölge illerindeki aşı oranı ise, Erzurum yüzde 65, Ağrı yüzde 60.6, Ardahan yüzde 76.2, Bingöl yüzde 57.7, Bitlis yüzde 53.7, Erzincan yüzde 69.3, Elazığ yüzde 62.1, Hakkari yüzde 77.1, Iğdır yüzde 58.6, Kars yüzde 67.7, Malatya yüzde 68.6, Muş yüzde 53.9,Tunceli yüzde 77.6, Van yüzde 65.1 olarak açıklandı.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 92,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırıklareli Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 48,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Gümüşhane, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kontrollü hareket etmez, tedbirlere uymazsak aşı ile bağışıklık elde edene kadar kayıplarımız olacak. Tedbirli olup aşımızı hemen olmalıyız" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi