MENÜ
Erzurum -1°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dadaş gençten örnek girişimcilik
Sağlık-Yaşam
21 Aralık 2023 Perşembe 15:05

Dadaş gençten örnek girişimcilik

İki üniversite mezunu 27 yaşındaki bir genç, 'herkes devlet memuru mu olacak' kaidesini bozdu yeteneklerini keşfederek üretici oldu.

Erzincan’da iki üniversite mezunu 27 yaşındaki bir genç, 'herkes devlet memuru mu olacak' kaidesini bozdu yeteneklerini keşfederek üretici oldu. Girişimci genç, pandemi döneminde hobi olarak yapmaya başladığı kamp malzemelerini kurduğu atölyede üretime döktü. Ürettiği malzemeleri internet üzerinden yurt içi ve yurt dışına pazarlamaya başlayarak bir devlet memurunun 3 katı daha fazla ekonomik gelir elde etmeye başladı.
Aslen Erzurumlu olan ve 4 yıldır Erzincan’da yaşayan 27 yaşındaki Muhammed Furkan Gürci, eğitimini Mustafa Kemal Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinde Gazetecilik ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde tamamladı. Üniversite yıllarında hobi olarak başladığı kamp malzemeleri tasarımcılığını yapmaya karar veren Gürci, bu işi pandemi döneminde evde küçük bir atölye kurarak profesyonel hale getirdi. İnternet ortamından satış yapmaya devam eden Gürci, taleplerin fazla olduğunu görünce normalleşme süreciyle birlikte dükkan tutarak üretime başladı. Yaklaşık 2,5 yıldır bu atölyede bıçak, balta, ahşap malzemeler, deri malzemeler ve kamp esnasında kullanılan bilumum malzemelerin üretimini yapıyor. Türkiye’nin 81 iline, aynı zamanda da yurt dışına gönderdiği kamp malzemelerinin hepsini tek başına kurduğu atölyede üretiyor. Genelde internet ve sosyal medya üzerinden satış yapan Gürci, zaman zaman isteğe bağlı tasarımlar da yapıyor.

"Hobi olarak başladım, mesleğim bu oldu"
Genç girişimci Muhammed Furkan Gürci, hobi olarak başladığını ancak artık meslek olarak devam ettirdiğini belirterek yurt içine ve yurt dışına satışlarının devam ettiğini söyledi. Gürci konuşmasında, “Gazetecilik ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünü okudum. Mustafa Kemal Üniversitesinde ve Antalya Akdeniz Üniversitesinde. Üniversitedeyken aynı zamanda da kamp yapıyordum. Sonrasında kamp yaparken kullandığım bazı malzemeleri kendim üretmeye yönelik bir hobiye yöneldim. Sonrasında bu konu da birazcık kendimi geliştirdim. Pandemi döneminde evde bir atölye kurup bu işleri birazcık daha profesyonel bir hale getirmeye çalıştım. Sonrasında sevdiğim işin aslında bu olduğunu, kendi okuduğum bölümlerle ilgili bir iş yapmayacağımı, yapamayacağımı fark ettim. Daha sonra destek alarak bu işletmeyi kurdum. Yaklaşık 2-2,5 yıldır da Erzincan’da üretim yapıyorum. Kamp malzemeleri, bunun içinde bıçak, balta, ahşap malzemeler, deri malzemeler, üretimi yapıyorum. Türkiye’nin 81 iline, aynı zamanda yurt dışına gönderiyorum bu ürünleri” dedi.

“Herkes memur olmak istiyor ama başarı ve kazanç sevdiğiniz işi yapmanızda”
Gürci, günümüzde ailelerin de yönlendirmeleriyle herkesin memur olmak istediğini ancak başarının üretimde ve sevilen işin yapılmasında olduğunun altını çizerek, “Günümüzde herkes memur olmak istiyor. Bunda biraz da ailelerin suçu var sanırım. Aileler bu yönde çocuklara baskı yapıyorlar veya gençlere, herkes daha garanti işler peşinde ama aslında üretimin, üretmenin hem ülkenin kendisine hem de şahsa bu zamanda daha iyi para kazandırdığını, daha güzel getiri getirdiğini söyleyebilirim. Yeter ki yapılan iş sevilerek yapılsın. Zaten sevilerek yapıldığı takdirde başarı da kaçınılmaz oluyor. O yüzden ben insanların sevdikleri işlere yönelmesini, bu şekilde başarılı olabileceklerini, maddi anlamda da bu şekilde tatmin olabileceklerini düşünüyorum” diye konuştu.
Öte yandan, Gürci'nin girişimciliğini Erzincan Valiliği de sosyal medya hesaplarından paylaşarak, "Bugün, hepimiz gibi hayatın sancılı süreçlerinden geçerken kendini ve yeteneğini bambaşka bir diyarda keşfeden azimli bir gencimiz olan Furkan Gürci’den bahsetmek istiyorum. Furkan üniversite eğitimini farklı bir alanda bitirmiş; lakin kök salmış kalıpların dışına çıkarak, yaparken huzur bulduğu bambaşka bir mesleğe yönelen genç bir girişimcimiz. Bıçak yapma sanatını keşfettiğinde aslında içinde yatan yeteneği ve huzuru bulduğunu söylüyor. Genç yaşına rağmen bu yeteneğini geliştirmiş, yeteneği il sınırlarının dışına çıkmış biri. Bu mesleği daha donanımlı bir alanda yapmak, hem kendini daha iyi geliştirebilmek hem de yeni yetenekleri keşfetmek için zanaatının sınırlarını geliştirmek istiyor. Mutlu olduğu yerde olmak, onu mutlu, işi keyifli kılıyor” notuyla diğer gençlere örnek mesaj verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi