MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DAP BKİ’den bal üreticilerine destek
Ekonomi
22 Temmuz 2024 Pazartesi 15:24

DAP BKİ’den bal üreticilerine destek

DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen proje ile Elazığlı bal üreticilerine toplam 220 adet bal süzme makinası ile bal dinlendirme tankı dağıtıldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen proje ile Elazığlı bal üreticilerine toplam 220 adet bal süzme makinası ile bal dinlendirme tankı dağıtıldı.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Süz Balını Dinlensin Tadı Dilden Dile Dillensin” 2023 yılı projesini destekleyen DAP İdaresi, düzenlenen törenle, 110 bal üreticisine bal süzme makinası, 110 üreticiye ise bal dinlendirme tankının dağıtımı yapıldı.

Törende, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Sadettin Taşkesen ile Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay birer konuşma yaparak projenin önemine değindiler. Yerel kalkınmanın ancak potansiyel varlıkların üretime kazandırılmasıyla mümkün olacağını ifade eden konuşmacılar, desteklerinden dolayı DAP Bölge Kalkınma İdaresine teşekkür ettiler.

Törene katılan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurum olarak 15 ile hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi. İdare olarak, amaçlarının illerin potansiyellerini öne çıkararak illerin kalkınmasını, bununla birlikte Bölgenin kalkınmasını sağlamaya çalışmak olduğunu, asıl amaçlarının ise Bölgelerarası gelişmişlik farkını azaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Demirdöğen, şunları kaydetti: “Elazığ’da da arıcılık ve tarım sektörü ön planda. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde Elazığ ölçeğinde 166 projeye yaklaşık 800 milyon liralık destek sağlamışız. Bunun büyük bir kısmı da arıcılık üzerine. Kovan, arılı kovan, çadır, jeneratöre varıncaya kadar ihtiyaç duyulacak bütün malzemelerin yanı sıra, bunların pazara ulaşması ve gıda güvenliği açısından sorun olmaması için gerekli altyapıyı da hazırlamaya çalışıyoruz. Toplam 220 kişiye, 110 tanesi bal süzme, 110 tanesi de bal dinlendirme tankı şeklinde üreticilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra da bal paketleme tesisini hizmetinize vermiş olacağız. Dolayısıyla, ballarınızı daha sağlıklı bir ortamda paketleyip tüketiciye sunma şansınız olacak. Üretim miktarı arttıkça büyük bir ihtimalle ihtiyaçlarınız da artacak. Biz de o ihtiyaçları karşılama noktasında gelecek her türlü projeyi desteklemeye devam edeceğiz. Bu makine teçhizatın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından 220 bal üreticisine bal süzme makinesi ve ısıtma bal dinlendirme tankı dağıtıldı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi