MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çomaklı: ‘Doğa insanın ayrılmaz bir parçasıdır’
Sağlık-Yaşam
6 Haziran 2021 Pazar 05:20

Çomaklı: ‘Doğa insanın ayrılmaz bir parçasıdır’

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı,  Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı,  Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsan fıtratı gereği kâinatla alakadardır ve tüm yaratılan varlıklarla, çevresiyle bir bütündür. Doğa insanın ayrılmaz bir parçasıdır; İnsan doğa içinde çalışır, hem onun kaynaklarını kullanır hem de onu korur. Ancak modern dünyayla geçişle birlikte özellikle son yüzyıllarda doğa bir hayli yıprandı, yoruldu, sömürüldü. Bilinçsiz ya da saygısız bir biçimde insan tarafından tüketilen doğal kaynaklar, kirlenen, azalan hatta yok olan çevresel varlıklar farkına varmasak da hayatımızı kısıtlamakta, zorlaştırmakta daha da ötesi bizleri hızla kaçınılmaz bir sona doğru götürmektedir. Oysa dünyanın kaynakları herkese yetecek kadar çok ve bereketli. Ülkemiz her türlü çevresel güzelliğe, verimli ve bereketli topraklara, çeşitli bitki ve hayvan türlerine, endemik canlılara, eşi bulunmaz doğal güzelliklere sahip. Gereğinden fazla ve hor kullandığımız her şey bizim ve geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatını geri dönülmez şekilde etkiliyor. Bu yüzden birbiri ardına imzalanan anlaşmalar ile çevrenin bu tahrifatına dur denilmeye çalışılıyor.

Bütün dünya ile beraber bireysel anlamda da her birimiz üzerimize düşeni yaparak doğa için el ele verip bu olumsuz gidişatı tersine çevirmeliyiz. 50 yıla yakın bir süredir bir bilinç ve farkındalık oluşturmak, kötü gidişe dur demek ve önlemleri uygulanabilir kılmak için kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü hepimiz için bilinçli tüketimin, geri dönüşümün ve eksileni yerine koymanın ifadesidir. Bu anamda yapılan ve yapılacak bütün çalışmaları canı gönülden desteklerken, dünyanın yüzünün gülmesini diliyorum."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi