MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Böhürler’den yerel seçim değerlendirmesi
Siyaset
28 Kasım 2023 Salı 00:30

Böhürler’den yerel seçim değerlendirmesi

Adayların 2 ay içerisinde netleşeceğini aktaran Milletvekili Ayşe Böhürler; "Milletvekilliği adaylıklarında yüzde 70 bir yenilenme yaşanmıştı, orada 3 dönem kuralı uygulanmıştı. Şimdi bu kural genel merkez tarafından konuşulmuş değil. Tamamı yenileneceğine dair bir bilgi yok.' dedi

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler; "Elde ettiğimiz fikir çerçevesinde mevcut belediye başkanımız başarılı ve bu işi götürmeye devam ettirme isteği varsa o noktada devam kararı veriliyor. Ama değişmesi noktasında bir irade çıkıyorsa şehirden o irade de değerlendiriliyor. Yani 2-3 aylık bir sürece yayılan bir çalışmanın sonucunda belli olacak" dedi.
Yapılacak olan yerel seçimlerde adayların 2 ay içerisinde netleşeceğini aktaran Milletvekili Ayşe Böhürler; "Milletvekilliği adaylıklarında yüzde 70 bir yenilenme yaşanmıştı, orada 3 dönem kuralı uygulanmıştı. Şimdi bu kural genel merkez tarafından konuşulmuş değil. Tamamı yenileneceğine dair bir bilgi yok. Bazı bölgelerimizde mevcut belediye başkanlarımız çok başarılı. Onu tabi önümüze gelen verilerde görüyoruz. Belediye başkanının başarılı olduğu illerde mevcutlarının devamı noktasında genel merkez bir kanaat bildirebilir. Ama burada seçmenin talebi, anketler, temayüller ve şehir içi sivil insanlarla yapılan araştırmalarla ortaya çıkan veriler bizim için önemli. Yönlendirmelerden uzak, bağımsız şehre dair bir fikir elde edebilecek bir mekanizmaya sahibiz. O şehir hakkında fikir elde ediyoruz. Elde ettiğimiz fikir çerçevesinde mevcut belediye başkanımız başarılı ve bu işi götürmeye devam ettirme isteği varsa o noktada devam kararı veriliyor. Ama değişmesi noktasında bir irade çıkıyorsa şehirden o irade de değerlendiriliyor. Yani 2-3 aylık bir sürece yayılan bir çalışmanın sonucunda belli olacak. Şuanda kimse kim kalacak kim gidecek konusunda bir şey söylem yetkisine sahip değil. 2 ayın sonunda isimler netleşir, şuanda net bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi