MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir, Erkal’ı andı
Guncel
12 Mayıs 2022 Perşembe 22:25

Aydemir, Erkal’ı andı

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İbrahim Erkal’i gündeme taşıyarak rahmet ve minnetle andı.

Milletvekili Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 11 Mayıs’ta hayatını kaybeden İbrahim Erkal'ın "Bugün vatanın vatan olduğu gündür" şarkısını dinletti. Tekman’lı Abiş Hopikoğlu ile müşterek bu çalışmayı örnek gösteren Aydemir, Narman-Tekman kardeşliğinin tek millet gerçeğini resmettiğinin notunu düştü. Erkal'ı rahmetle yad eden Aydemir, yakınlarına başsağlığı diledi.

Aydemir, “Adaşım, bir özel dadaş kardeşimizin bugün vefat yıldönümü. 5 yıl önce bugün İbrahim Erkal’ı kaybettik. Basın toplantıma rahmetle yad ederek başlamak istedim. Ruhu şad olsun. Sanatçı dediğinizde arkadaşlar, bir defa yaşadığı iklimin özüne vukufiyetinin olması lazım. Yaşadığı zemine sevda duyması lazım. Kültürünü medeniyetini özümsemiş olması lazım. İbrahim Erkal tam da böyle bir nitelikte, özellikle kardeşimizdi. 5 yıl önce beyin kanamasından kaybettik.” İfadelerini kullandı.

Basın toplantısında "Bugün vatanın vatan olduğu gündür" eserini dinleten Aydemir, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Şimdi dinlediğiniz bu eser 3 Temmuz 2016’da, whatsap üzerinden bana gönderdiği bir eser. Güftesi Tekmanlı hemşehrimiz Abiş Hopikoğlu’na ait. Birisi Türk, Birisi Kürt. Bakın eseri gördünüz değil mi? Sözleri dinlediniz, Vatan için çarpan kalpleri gördünüz. Kürdü ve türkü işte biz buyuz. Bizim özümüz bu. Tek Millet dediğimiz bu. 15 Temmuz’dan sonra rahmetli İbrahim’le birlikte nöbet tuttuk biz. Geceler boyu. Unutmayız biz bunu. Keşke sanatçı diye tariflendirilenlerin niteliği böyle olsa. Keşke bu milletin değerlerine yüreklerini açabilseler İbrahim gibi. Bakın İbrahim’i kime sorsanız, özlemle rahmetle yad eder. Bu milleti seven herkes İbrahim’i sever. Asla unutmayacağız onu. Bu vesileyle tekrar ailesine başsağlığı diliyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi