MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATAUNİ yeni sınav yönetmenliği yayımlandı
Eğitim
1 Ağustos 2023 Salı 04:29

ATAUNİ yeni sınav yönetmenliği yayımlandı

Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik Resmi gazetede yayımlandı.

Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik Resmi gazetede yayımlandı. Yönetmenlikle, 17 Temmuz 2017 tarihli ve 30126 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 20’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “tek ders” ibaresi “tek/üç ders” şeklinde, sekizinci fıkrasında yer alan “Tek ders” ibaresi “Tek ders/üç ders” şeklinde değiştirildi.

Önceki yönetmenliğin 6’ıncı fıkrasının (d) bendi;  

‘Tek ders sınavı: Yarıyıllık sistem uygulanan birimlerde mezuniyetleri için yarıyıl/yılsonunda devam ve/veya uygulama şartlarını yerine getirmiş, ancak tek dersten FF alarak başarısız olmuş ve azami öğrenim süresini tamamlamamış öğrenciler için bir defaya mahsus olmak üzere, tek derse kaldığı yarıyıl/yıl veya bütünleme sınav dönemi sonunda yapılan sınavdır.

‘Üç ders sınavı: Yıllık sistem uygulanan birimlerin uygulama esaslarında düzenlenmiş olması kaydıyla mezuniyetleri için yıl sonunda devam ve/veya uygulama şartlarını yerine getirmiş, ancak üç dersten FF alarak başarısız olmuş ve azami öğrenim süresini tamamlamamış öğrenciler için bir defaya mahsus olmak üzere, üç derse kaldığı yarıyıl/yıl veya bütünleme sınav dönemi sonunda yapılan sınavdır.

‘ Bu sınavlardan yararlanmak isteyen öğrenciler, dilekçe ile başvurmaları halinde ilgili dekanlık/müdürlük kararı ile bu sınavlara, tek/üç derse kaldığı anlaşılan yarıyıl/yıl, bütünleme veya yaz okulu sınav dönemi sonunda girerler. Tek ders veya üç ders sınav hakkı bir kez kullanılır. Tek ders veya üç ders sınavında FF notu alarak başarısız olan öğrenciler, bu derse/derslere tekrar devam etmeksizin güz ve bahar yarıyılı sonlarında bu derse ait tek ders veya üç ders sınavına girebilirler. Tek ders veya üç ders sınav tarihlerini takip etmede sorumluluk öğrenciye aittir. Tek ders veya üç ders sınavı yapılan dersin/derslerin harf notunun tespitine ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir.” şeklinde değiştirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi